donderdag 3 oktober 2019

donderdag 3 oktober 2019 - Vierde dag zeeklassen

 
 
Hoi daar!
Na alweer een heerlijk ontbijt in Hoge Duin trapten we naar Nieuwpoort stad. We bezochten het Albert I-monument en het sluizencomplex de Ganzenpoot. We namen een kijkje bij de vismijn en reden via de havengeul naar Nieuwpoort-Bad. Onderweg zagen we enkele zeehondjes zonnebaden. Wat schattig!
Vervolgens fietsten we richting Oostduinkerke waar we onze lunch mochten nuttigen in de cafetaria van de plaatselijke sporthal. Even op adem komen en dan naar het Visserijmuseum. Hier werden we ondergedompeld in het leven van vroeger en nu van de vissers. We beantwoordden vlijtig onze vragenbundel en we waren onder de indruk van het harde vissersleven.
Onze laatste stop was Koksijde. Daar verwachtte molenaar Patrick ons in zijn Zuid-Abdijmolen. Vooraleer we daar geraakten moesten we eerst de Hoge Blekker trotseren. Oef… Wat kunnen wij goed trappen! Wist je trouwens dat de Hoge Blekker de hoogste duin van België is?!
Na een stevig avondmaal namen we een duik in het zwembad. Wat een luxe! Het hele zwembad voor ons alleen. We sloten de dag af met een gezellige filmavond. Natuurlijk konden chips en popcorn niet ontbreken. Moe maar erg voldaan kropen we in ons bedje om te dromen van een geslaagde zeeklassenweek.
Tot morgen! Wij kijken al uit naar jullie knuffels.
 
 
 











































































































































































































































































































































































































2 opmerkingen: